23 januari 2022

Waarom je Normandië eens in je leven moet bezoeken

2 min read
Normandie

Frankrijk heeft tal van ontzettend mooie en leuke plekken maar er is er eentje die iedereen eens zou moeten bezoeken: Normandië. Deze streek in Frankrijk heeft veel te bieden maar heeft met name een bijzondere geschiedenis die elke Europeaan zou moeten kennen.

Normandie

Wat er gebeurde in Normandië

In Normandië vond D-Day plaats. D-Day is een belangrijke dag geweest in de geschiedenis. Het was namelijk de dag dat de geallieerden de stranden van Normandië bereikten. Dat vormde het begin van de bevrijding van Europa. De D-Day-stranden zijn onderverdeeld in vijf stranden: Gold, Juni, Sword, Utah en Omaha. Omaha is één van de bekendste stranden en hier vind je elf monumenten, twee musea en een begraafplaats. Het eerste musea is Omaha Beach Museum, waar je een grote collectie aan voorwerpen vind. Ook worden er veel verhalen verteld van soldaten die op Omaha Beach zijn geland. Het tweede museum is het D-Day Omaha museum waar je veel over de technologische vorderingen en wapens kunt leren. De American Cemetery is ook zeker een bezoekje waard. Het is een indrukwekkend grote begraafplaats waar de Amerikaanse soldaten die zijn gestorven tijdens de invasie worden herdacht. Natuurlijk kan dit een heftige plek zijn om te bezoeken maar wie het belangrijk vindt te leren van de geschiedenis mag dit gebied absoluut niet overslaan. 

Normandie

De rest van Normandië

Geen zorgen; er is nog meer te zien en te doen in dit deel van Frankrijk. Een vakantie naar Normandië is dus veelzijdig en leuk voor het hele gezin. Honfleur bijvoorbeeld, de idyllische badplaats die je niet wil missen. Maar ook Mont Saint-Michel is absoluut een bezoekje waard. Dit schiereiland kun je bovendien overnachten als je dat zou willen. Er zijn veel soorten accommodaties in dit gebied, van campings tot hotels en vakantiehuizen.