29 november 2021

Viert een naaste zijn of haar vijftigste verjaardag? Plaats een opblaasfiguur!

2 min read
Abraham sarah pop

Als een goede vriend of een naast familielid binnenkort de leeftijd van vijftig jaar bereikt, dan ben je misschien al bezig met bedenken hoe je deze feestelijke aangelegenheid gestalte wilt geven. Een beproefde en zeker ook geliefde traditie bestaat er uit een Abraham en Sarah pop in de tuin van de persoon in kwestie neer te zetten. Uiteraard zet je dan een Sarah neer voor een vrouw en een Abraham voor een man. Bij voorkeur kies je dan zelfs voor een pop met uiterlijke kenmerken die op de een of andere manier doen denken aan de jarige. Of dit nu op humoristische wijze is of om diegene ergens mee te complimenteren, dat is uiteraard aan jou. Een veelzijdige verhuurder van opblaasfiguren kan je daar ongetwijfeld verder bij helpen.

Abraham sarah pop

Wanneer de opblaaspop neerzetten?

Wanneer je het opblaasfiguur precies in de tuin van de (bijna) vijftigjarige neerzet is in de eerste plaats aan jou. Gebruikelijk is dit op de verjaardag zelf te doen, of wellicht net iets ervoor. Het leukst is natuurlijk als het een totale verrassing is voor diegene. Probeer de pop daarom op te zetten wanneer de jarige bijvoorbeeld naar de werkplek, naar de supermarkt of naar de sportschool is. Mogelijk kun je een list verzinnen om de jarige weg te lokken. Is dit allemaal toch wat lastig te regelen, dan is ’s avonds laat, ’s nachts of ’s ochtends vroeg misschien een betere optie.

Tips voor bij het opzetten

Wanneer je het opblaasfiguur ook opstelt, feit is dat je dit het best met z’n tweeën kunt doen. Is de pop eenmaal opgeblazen, dan moeten er namelijk scheerlijnen worden vastgemaakt in de grond terwijl de pop zelf overeind gehouden moet worden. Maar wees gerust: verder is het plaatsen van een opblaaspop een fluitje van een cent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *