23 januari 2022

5 aanraders bij een silent disco

3 min read
silent disco huren

Wil je een silent disco organiseren voor een feest? Er zijn heel veel manieren om jouw silent disco te organiseren. Wij vertellen jou hier de 5 beste van, waarmee je een top-feest organiseert.

1. Regel DJ’s en dansers

Bij een silent disco kan je zelf muziek via jouw laptop, tablet of smartphone afspelen, maar dit kan ook door een DJ in te huren. Het is vooral leuk om dan te kiezen voor meerdere DJ’s, zo is er meer interactie. Zorg ervoor dat ze bij de doelgroep of het cultuur passen, bij meerdere doelgroepen kan je verschillende muziekstijlen/DJ’s regelen. Bovendien is het ook leuk om dansers te regelen. Ook een battle tussen de DJ’s, dansers of deelnemers is zeker iets wat niet vergeten mag worden. Zo zal iedereen al zijn best doen om het beste te dansen en zal het entertaining geven. Dit zal het feest al een stuk gaver maken. 

2. Een themafeest

Daarnaast is een themafeest ook zeker een aanrader. Hierdoor zorg je ook zeker voor een extra stukje humor, waardoor mensen ook echt kunnen lachen. Je kan hierbij denken aan een foute party, hippie party of beroepen feest. Zorg ervoor dat iedereen dit vooraf weet, zodat zij zich hierop aan kunnen kleden. Ook is het leuk om hierbij spullen uit te laten delen door de DJ’s, wat bijvoorbeeld gesponsord is. Denk aan led lampjes, zonnebrillen of neon sticks. Ook extra attributen is iets wat niet kan ontbreken en wat echt voor sfeer zorgt. Regel daarom bijvoorbeeld een rookmachine, drankspel, beamer en/of ledverlichting.

3. Op een boot

Voor een silent disco heb je natuurlijk onwijs veel locaties. Maar stel, het is heerlijk weer en je wilt het buiten organiseren, dan kan het ook eenvoudig op een partyboot. Als het regent kan je dit ook op een overdekte partyboot regelen. Het kan dus echt altijd, het hele jaar door. En dat is ook wat het zo leuk maakt. Mensen zitten daarnaast heerlijk aan het water en kunnen genieten van het uitzicht. Dit maakt het bovendien ook ideaal geschikt voor een bruiloft. Zo heb je echt een onvergetelijke silent disco, waar mensen het maanden later nog over zullen hebben.

4. Silent disco voor ouderen

Een silent disco is leuk voor kinderen, jongeren en volwassenen, maar ook voor ouderen is het nog steeds leuk. Wat maakt het dan zo leuk? Ouderen komen op deze manier in beweging en in contact met elkaar. Bovendien kan je het eenvoudig in een bejaardentehuis of rondom het tehuis organiseren. Ook ouderen in een rolstoel en met dementie kunnen meedoen. Als je namelijk voor de juiste muziek (hits van vroeger) zorgt, zal dat herinneringen oproepen. Daarnaast kan je in een rolstoel meedoen door met anderen te praten, mee te zingen en met je handen mee te doen. Een aanrader hierbij is ook om familie uit te nodigen, zodat zij ook in contact met hen blijven. 

5. Geen feest, maar uitje

Met een silent disco huren kan je niet alleen goedkoop een feest, maar ook een uitje regelen. Zo blijft het ook leuk voor mensen die niet van een feest houden. Je kan kiezen voor een silent disco met veel beweging, zoals sporten, yoga of een stadswandeling. Je kan ook een silent (drive-in) cinema, workshop of rondleiding door een museum organiseren. Zo kan je aan meerdere groepen mensen verschillende uitleg of instructies geven. Denk aan groepen zoals mensen uit verschillende culturen, op een divers niveau, van verschillende leeftijden of met een andere interesse. Niemand heeft bovendien last van omgevingsgeluiden. Hoe je dit regelt? Door simpelweg een silent disco te huren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *